sâmbătă, 5 iunie 2010

MERCURY COUGAR ELIMINATOR ERTL - Elite Edition ( by Dilo)

Macheta este produsă de ERTL-Elite Edition în 2005 şi are numărul 42 din 5000.
La exterior culoarea este bine aplicată existând câteva imperfecţiuni abia sesizabile. Părţile cromate sunt aproape perfecte cu nişte mici defecte la ramele geamurilor. Ştergătoarele şi mânerele uşilor sunt piese separate, cromate. Priza de aer de pe capota şi spoilerul de pe portbagaj sunt din plastic foarte bine vopsit în culoarea caroseriei. Pe capotă se găsesc două hood pins care din păcate nu sunt funcţionale. Blocurile optice din spate, luminile de pozitie laterale şi cele din faţă sunt frumos realizate din plastic de culoare roşie şi alba. Macheta mai este dotată cu o antena metalică şi o oglindă exterioară tip sport.
Jantele roţilor reproduc foarte bine originalul fiind echipate cu pneuri inscripţionate cu alb.
Motorul este destul de detaliat având mai multe piese separate vopsite în albastru, alb şi argintiu, câteva cabluri şi nişte etichete inscripţionate. Capota are balamale detaliate, cu arcuri exact ca la maşina reală.
Portbagajul nu este mochetat dar este acoperit cu un fel de muşama în carouri. Tot aici se găseste şi o roată de rezervă cu janta şi pneul identice cu cele exterioare.
La interior bordul de culoare neagră pare destul de auster dar aşa era şi în realitate. Scaunele, de tip sport, sunt bine reproduse având spătarele rabatabile şi centuri din material textil. Pe feţele interioare ale uşilor, care sunt de culoare neagră, se găsesc nişte panouri de culoare maro la fel ca volanul, mânere şi câteva piese cromate. Pragurile sunt acoperite cu placi cromate în mijlocul cărora se află emblema Ford realizată în relief şi vopsită în albastru. O notă proastă pentru realizarea plafonului care este de fapt o piesă de plastic transparent care uneşte parbrizul cu geamul din spate. Podeaua nu este mochetată dar s-a încercat realizarea unei texturi a plasticului care să imite mocheta şi covoraşele de cauciuc.
Şasiul este destul de slab realizat dintr-o singura bucata. Există totuşi evacuarea şi rezervorul de benzină din piese separate de culoare argintie.



Un comentariu: